10 Soruda Tüp Bebek

1.En Geniş Tanımıyla Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Çiftlerde Herhangi Bir Durum Söz Konusu Olmamasına Rağmen, 3 Yılı Aşkın Bir Süredir Korunmasız Düzenli İlişkiye Rağmen Çocuk İstemini Gerçekleştirememiş, Bunun Dışında Kadının Yumurtalık Rezervi Dediğimiz Amh Testinin Değer Anlamında 1.5 İn Altında Olması, Tüplerinin Rahim Filminde Kapalı Olması, Yine Kadının 40 Yaşının Üstünde Olması ve Erkekte Sperm Sayısının Düşük Ya da Hiç Olmaması Durumunda Bizlerin Uyguladığı En Son Teknoloji Yöntemdir. Çiftler Öyküleriyle Ayrıntılı Değerlendirilir ve Onlara Özel Bir Tedavi Planı Oluşturulur. Gerekirse Cerrahi İşlemlerle Birlikte Tüp Bebek Planlanır. Genelde 14 Gün Süren Bu Süreç Bazı Durumlarda Embriyo Dondurması Gibi Durumlar Olduğunda 1.5 Ayı Bulabilir.

2.Kişiye Özel Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Kişiye Özel Tüp Bebek Tedavisi, Bizim Geliştirdiğimiz Bir Tüp Bebek Tedavi Yöntemidir. Çiftler İyi Bir Şekilde Değerlendirilmeli, Mutlaka Rahim Filmi, Sperm Testi, Kadının Ultrason Muayenesi Yapılmalıdır. Detaylı Bir Öykü Alındıktan Sonra, Gerekli Durumlarda Ön Tedavi Ve Cerrahi İşlemler Planlandıktan Sonra Tüp Bebek İşlemlerine Geçilir. Kaliteli Yumurta, Kaliteli Sperm Ve Kaliteli Embriyoyu Tutacak Uygun Rahim Hazırlanır. Bazı Durumlarda Embriyolar Dondurulur. Bunlar Pkos, 15ten Fazla Yumurta Toplama Durumu, Rahim İnceliği veya Rahim İçerisinde Tedavi Sırasında Görülen Polip veya Myom Gibi Embriyonun Yerleşmesine Engel Durumlar Ve Embriyonun Genetik Tanı Yapılmasıdır.

3.Tüp Bebek Tedavisine Başlamadan Önce Çiftlerden İstediğiniz Testler Nelerdir?

Kadına Yapılan Vajinal Ultrason Gerekirse Amh Yumurta Rezerv Testi

Rahim Filmi Hsg

Erkek Sperm Analizi Spermiogram

Olarak Özetlenebilir Ama Çiftlerden Detaylı Hikâye Alınması ve Onların Doktor Tarafından Dinlenmesi Çok Önemlidir. Gerekirse Ek Testler Önerilir.

4. Tüp Bebekte Başarı Şansı Nedir?

Başarı Şansı Embriyo Kalitesine Göre Değişir. Bu Sebeple Yüzde 40 ile 70 Arasında Başarı Şansı Mevcuttur.

5.Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Artırmak İçin, Çiftlerin Çocuk Sahibi Olabilmeleri Adına Ne Tür Yöntemler Uyguluyorsunuz?

Tüp Bebekte Yapay Zekâ, Genetik Tanılı Tüp Bebek, Imsi (Ultramikroenjeksiyon), Mikroçip, Karından Yumurta Toplama, Prp Gibi Son Dönemde Başarı Şansını Artıran Birçok Teknolojik Yöntem ile Bizler Tüp Bebekte Çiftlerin Çocuk Sahibi Olma Başarısını Artırma Adına Yenilikler Geliştirmekteyiz.

6. Uygulanan Birçok Yöntem Var. Peki Bu Uygulamalarda Çiftlere Nasıl Tedaviler Uyguluyorsunuz?

Cevap: Çiftleri Değerlendirilerek, Hikayesi Dinlenir ve Kişiye Özel Bir Tedavi Protokolü Hazırlanır. Buna Göre

Embriyo Dondurma,

Baskılama Tekniği,

Doğal Tüp Bebek,

Katil Hücre Dengeleme Tedavisi Gibi Tüp Bebek Tedavisi Aşamasında Başarımızı Artırmaya Yönelik Tedavilerimiz De Mevcuttur.

7.Tüp Bebek Tedavi Sürecinde Kadın Kadar Erkek Faktörü De Büyük Önem Arz etmektedir. Ne Tür Problemler Gördüğünüzde Çiftlerde Tüp Bebek Tedavisi Uyguluyorsunuz?

Cevap: Erkek Faktörü De Kadın Faktörü Kadar Önemli Bir Durum Teşkil Etmektedir. Sperm Analizi Testine Göre Bu Durumu Değerlendiriyoruz. Spermin Sayı Hareket, Morfoloji ve DNA’sına Göre Tedavi Planı Oluşturuyoruz.

8.Tüp Bebek Kaç Kez Denenebilir?

Bizler Çoğunlukla İlk Denemede Gebelikler Elde Etmeyi Çok Seviyoruz. Fakat Bazı Durumlarda Maalesef Ki Olumsuz Sonuçlar Da Alıyoruz. Ama Çiftlerimiz Tedirgin Olmasınlar Çünkü Bu Denemeyi Yapmanın Önemli Bir Sınırı Sayı Anlamında Yoktur. Tedaviye Devam Edilip, Tekrar Düzenleme Yapılarak Tüp Bebek Transferleri Gerçekleşebilir.

9.Tüp Bebek Tedavi Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Akdeniz Usulü Beslenme Bir Yaşam Tarzı Olmalıdır Aslında. Sadece Bu Süreçte Değil Hayatımızın Her Sürecinde Bu Beslenme Türünü Bir Yaşam Biçimi Olarak Benimsememiz Gerekir.

Haftada İki Gün Balık: Omega-3 Ten Zengin Besinlerin Tüketilmesi ile Yumurta Kalitesinin Arttığı, Düşüklerin Önlendiği ve Gebe Kalındıktan Sonra Da Bebeğin Gelişimine Olumlu Etki Ettiğini Gözlemlemekteyiz. Bunun En Yoğun Olduğu Yiyecek De Çok Şükür Ki Bolca Sahip Olduğumuz Balık. Fakat Ufak Bir Dipnot:350 Gr’dan Büyük Balıklarda Cıva Bulunmaktadır Yüzden Daha Küçük Balıkların Tercihi Faydalı Olur.

Balığın Yanında Ne İyi Gider?

Yeşillik İçerikli Salata: Folik Asit Açısından Zengin Olan Yeşillik Grubu Özellikle Bu Dönemde Tüketilmesi Gereken Besin Takviyelerinden. Tüm Yeşilliklere İyotlu Tuz ve Tüm Besinlerin Bioyararlılıgını Artırmak İçin Zeytinyağı Ekliyoruz.

Kuruyemiş (Fındık, Badem, Ceviz): E Vitamini, Magnezyum ve Çinko Açısından Zengin Bir Antioksidan Olup Çocuk İstemi Döneminde Özellikle Kullanılması Gereken Besinlerden.

Havuç-İncir: İçerisindeki A Vitamini, B Vitamini ve Folik Asit Yumurtalık Dokusunun Kendini Yenilemesinde Faydalı.

Bunların Yanında Özellikle Erkek Faktörü İçinde:

Keçiboynuzu: Sperm Kalitesini ve Yapısını Anlamlı Olarak Artırmakta. Vitamin Ve Çinko İçeriği Yüksek İyi Bir Antioksidan.

10.Tedavi ve Embriyo Transferi Sonrası Çiftlerimiz Neler Yapmalılar? Özellikle Annelere Belli Bir Öneriniz Var Mı?

Rutin Hayatlarına Devam Etmeli, Yatmayı Kesinlikle Tavsiye Etmiyoruz. Hafif yürüyüşler Yapılabilir. Sağlıklı Beslenmeleri, Bol Sıvı Almaları, Lekelenmeleri Takip Etmeli Ama Endişelenmemeli. Stres ve Kaygı Bu Dönemde Özellikle En İstemediğimiz Durumdur.